„Země … zavlažovaná nebeským deštěm.“ 5. Mojžíšova 11:11, B21

Hledej v letošním roce naplnění svých potřeb u Boha: „Země, kterou jdete obsadit, je … zavlažovaná nebeským deštěm“ (5. Mojžíšova 11:12, B21). Bez ohledu na to, která politická strana je u moci, jaká je výše úroků nebo v jaké kondici je trh nemovitostí nebo pracovní trh, vě? Bohuř Bohu, že zajistí všechny tvé potřeby. A on si k tomu může použít i různé lidi! Ježíš řekl: „Dávejte, a bude vám dáno; dobrá míra, natlačená, natřesená, vrchovatá vám bude dána do klína“ (Lukáš 6:38). Bůh si může použít lidi, aby ti požehnal, zdrojem tvého zajištění je ale jen on sám. Na to nesmíš nikdy zapomenout.
Když nahlédneš do svého nitra, uvědomíš si vlastní nedostatečnost. Když se rozhlédneš kolem sebe, zjistíš, že ostatní bojují stejné bitvy. Ale když se budeš dívat na Boha, zjistíš, že platí: „… může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“ (Efezským 3:20). Pamatuješ si verš, který je uprostřed Bible? „Lépe utíkat se k Hospodinu, než doufat v člověka“ (Žalm 118:8). Někdy tě Bůh nechá dojít na „konec tvého lana“, abys uviděl, že když už ti nezbývá nic než on sám, tak on je vše, co potřebuješ!
Všimni si slov „země zavlažovaná nebeským deštěm“ (viz 5. Mojžíšova 11:12, B21). Zní to jako jiné zaslíbení, které Bůh dal: „Jen mě v tom vyzkoušejte, praví Hospodin zástupů, zda vám nezotvírám nebeské průduchy a nevyliji na vás požehnání, že ho ani nepoberete“ (Malachiáš 3:10, B21). Rozhodni se v tomto roce být poslušný Bohu, a požehnání nebe budou tvá.