„Je to země, o niž pečuje Hospodin, tvůj Bůh. Oči Hospodina, tvého Boha, jsou stále obráceny k ní, od počátku roku do jeho konce.“    5. Mojžíšova 11:12, B21

Bůh se o tebe bude letos starat. Jako dobrý otec pečuje o své dítě, které miluje, Bůh na tebe bude dohlížet a nikdy z tebe nespustí oči. A bude to dělat od počátku roku do jeho konce (viz 5. Mojžíšova 11:12). Kdo jiný může dát takový slib – a dodržet jej? Tvůj právník a tvůj bankéř ti obvykle jsou k dispozici od pondělí do pátku, pokud nejsou příliš zaneprázdnění; jinak můžeš skončit tak, že s nimi hraješ telefonickou honičku. Když onemocníš, může se ti stát, že pokud nejsi v kritickém stavu, skončíš na čekací listině lékaře nebo v boji se svou zdravotní pojišťovnou.
U Boha to tak ale není! On ti garantuje nepřetržitou péči. Ty ale také hraješ svou roli: „Budete-li opravdu poslouchat přikázání, která vám dnes udílím, totiž abyste milovali Hospodina, svého Boha, a sloužili mu celým srdcem a celou duší, dám vaší zemi déšť v patřičný čas – déšť na podzim i na jaře, abys mohl sklízet své obilí (zaopatření všech tvých potřeb), víno (radost a štěstí) i olej (Boží moc a přítomnost). Na tvých pastvinách dám vyrůst trávě pro tvůj dobytek (investice). Budeš moci jíst do sytosti (požehnání a úspěch ve tvém podnikání a kariéře)“ (5. Mojžíšova 11:13-15, B21).
Podtrženo a sečteno, jestli budeš chodit s Bohem a budeš mu vzdávat čest vším, co děláš, může být letošní rok jedním z nejlepších roků tvého života.