„… vždyť jak v duchu uvažuje, takový opravdu je.“ Přísloví 23:7, ČSP

Byla to dlouhá a tvrdá cesta, kterou Chandlerovi urazili z bavlníkových plantáží a chudoby v Mississippi k prosperitě. Všech devět dětí má vzpomínky na chudou chatrč, na hlad a na to, že neměly co na sebe. Dnes z nich ale ze všech devíti jsou absolventi vysokých škol! Tady je jejich inspirativní příběh:
Jejich rodiče si půjčili dva dolary na jízdenku na autobus pro svého syna Clevelanda, který při studiu pracoval, dokončil školu a stal se vedoucím katedry ekonomie na Howardově univerzitě. Luther šel na univerzitu v Omaze a stal se zaměstnancem státní správy v Kansas City. Pomohl svému bratrovi Jamesovi, aby se dostal na univerzitu do Omahy, a potom na Yale na postgraduální studia. James na oplátku pomohl Hermanovi, který je nyní technickým manažerem v Dallasu. Donald pracuje v Minneapolis. Děti si také pomáhaly samy – sklízely bavlnu a kukuřici, vykopávaly brambory. Fortson odešel na univerzitu Morehouse v Atlantě a stal se baptistickým pastorem v Coloradu. Princess získala titul M. A. na univerzitě v Indianě a stala se učitelkou. Gloria je také učitelkou. Bessie má titul M. A. a je dietoložkou v nemocnici pro veterány. V roce 1984 se všichni složili a koupili svým rodičům dům.
Bible říká: „… vždyť jak v duchu uvažuje, takový opravdu je“ (Přísloví 23:7, ČSP). Pokud sám sebe přesvědčíš, že to nedokážeš, nebo dovolíš ostatním, aby to udělali, potom se ti to skutečně nepovede. Jestli ale uvěříš, že z Boží milosti to zvládneš, potom to půjde! Když to dokázali Chandlerovi, dokážeš to také. Zapomeň na to, co se stalo v minulosti! Bůh ti každý den dává šanci začít znovu.