„Panovník Hospodin je moje pomoc, proto nemohu být potupen, proto tvář svou nastavuji, jako kdyby byla z křemene, a vím, že nebudu zahanben.“    Izajáš 50:7

Jednou se profesionálního zápasníka Jamese Corbetta zeptali, co je nejdůležitější pro to, aby se člověk stal šampiónem. Corbett odpověděl: „Bojovat ještě jedno kolo.“ Úspěšní lidé mají různá obdarování, ale všichni mají tři vlastnosti: vytrvalost, houževnatost a neústupnost.
Thomas Gray napsal sedmdesát pět verzí knihy Elegie psaná na hřbitově vesnickém, než byl se svým poetickým mistrovským dílem spokojen. Americký dramatik S. N. Behrman jedenáct let psal hry, než se mu podařilo první prodat. Somerset Maugham vydělal za prvních deset let, kdy se živil jako spisovatel, jen pět set dolarů. Enrico Caruso studoval zpěv dvanáct let, než se stal úspěšným zpěvákem. George Gershwin složil téměř sto melodií, než se mu podařilo prodat první – za pět dolarů.
V každém z těchto příběhů je pro tebe důležitá lekce: Pokud se tvůj sen nesplní okamžitě, nenech se odradit. Věnuj se dál své dovednosti a rozvíjej svůj talent. Studuj a uč se. Budeš růst se zkušenostmi. Pracuj. Vítězství patří mužům a ženám, kteří jsou ochotni „bojovat ještě jedno kolo“. Když přestaneš, Bůh pro tebe nemůže dál nic udělat. Když ale vytrváš, přijde ti na pomoc. Všimni si, co říká jeho Slovo: „Panovník Hospodin je moje pomoc, proto nemohu být potupen, proto tvář svou nastavuji, jako kdyby byla z křemene, a vím, že nebudu zahanben“ (Izajáš 50:7). Kdy ti Bůh přislíbil pomoc? Když nastavíš tvář jako křemen.