„I řekl Bůh: Ať země vydá formy života podle jeho druhu…“ 1. Mojžíšova 1:24, ČSP

Evoluční teorie je neslučitelná s Biblí. Při stvoření Bůh řekl: „Ať země vydá formy života podle jeho druhu…“ (1. Mojžíšova 1:24, ČSP). A dále: „V den, kdy Bůh stvořil člověka, učinil jej k podobě Boží … Ve věku sto třiceti let zplodil Adam syna ke své podobě…“ (1. Mojžíšova 5:1-3). Jinými slovy, člověk není jen další zvíře v řetězu evoluce. „Mikroevoluce“ učí o variabilitě v rámci druhu. Existují například různé rasy psů a podobně. Neexistuje však žádný vědecký důkaz podporující „makroevoluci“ – vývojovou přeměnu jednoho druhu v jiný.
Derek Prince o evoluci napsal: „Jsem dostatečně prostoduchý, abych věřil, že se to stalo tak, jak to líčí Bible. Byl jsem devět let profesorem na největší britské univerzitě (Cambridge). Vlastním různé diplomy a akademická vyznamenání a v mnoha ohledech se cítím intelektuálně celkem na výši, ale myslím si, že mne nijak intelektuálně nesnižuje, když říkám, že věřím biblickým záznamům o stvoření. Než jsem uvěřil Bibli, prostudoval jsem mnoho jiných pokusů o výklad původu člověka. Všechny jsem shledal neuspokojivými a v mnoha případech si vzájemně odporujícími. Do studia Bible jsem se pustil jako filozof z povolání – nikoli jako vě??c? ? a??ekl jsem si: ?P?inejmen??m tořící – a řekl jsem si: ‚Přinejmenším to nemůže být o nic hloupější než jiné věci, které jsem slyšel.‘ Ke svému úžasu jsem ale zjistil, že v Bibli je odpověď.“
Hledáš odpovědi na své životní problémy? Nebo snad nasměrování pro svou budoucnost? Čti Bibli a žij podle jejích pravidel!