„Každý, kdo patří Kristu, se stal novým člověkem. Po starém životě je veta, započal nový!“    2. Korintským 5:17, přel. z angl.

Mickey Mantle je jednou ze skutečných legend historie baseballu. V letech 1951-1968 sehrál dva tisíce čtyři sta jedna zápasů za New York Yankees, ve dvanácti světových sériích odpálil rekordních osmnáct homerunů a v roce 1974 vstoupil do baseballové síně slávy. Fanoušci jej milovali. Byl slavný. Byl bohatý. Uvnitř se ale stále cítil prázdný, a tak se dal na pití. V rozhovoru pro magazín Sports Illustrated jednou popsal svůj dlouhý boj s alkoholem i své zoufalé problémy v rodině. Pak mu redaktor položil otázku: „A jak to s vámi vypadá teď, Mickey?“ Odpověděl: „Již osm měsíců jsem se nenapil. Začínám si znovu dávat život do pořádku, pořád ale jako by mi něco chybělo.“
Cítíš se nějak podobně? Nenalezl jsi žádné uspokojení v tom, čeho jsi dosáhl nebo co jsi získal? Mickey Mantle nakonec přišel na to, jak naplnit prázdnotu své duše. Ke konci života našel to, co vždycky hledal – Ježíše Krista. Ke Kristu jej přivedl jiný někdejší slavný hráč baseballu, Bobby Richardson. Na Mantlově pohřbu vyprávěl, jak mu pomohl přijmout Ježíše jako osobního Spasitele. Na smrtelné posteli Mickey Mantle řekl: „Věřím, že za mne Kristus zemřel, aby mne vzal do nebe.“ Homerun!
To, co Ježíš udělal pro Mickeyho Mantla, chce udělat i pro tebe. „Každý, kdo patří Kristu, se stal novým člověkem. Po starém životě je veta, započal nový!“ (2. Korintským 5:17, přel. z angl.).