„Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“    Efezským 3:20

Až příště uvidíš veliký dub, uvědom si, že na začátku byl jen maličký žalud. To, co můžeš dnes nabídnout, se může zdát být malé, když to ale požehná Bůh, může to vyrůst.
Russell Conwell, pastor sboru Grace Baptist Church ve Filadelfii, hovořil v roce 1912 s Hattie Mayovou Wiattovou, dívkou z nedělní školy. Protože jejich sborová budova byla přeplněna lidmi, Conwell se Hattie zmínil, že by měl rád budovy dostatečně velké, aby se bohoslužeb mohli účastnit všichni. Když Hattie Mayová onemocněla a zemřela, byl pastor Conwell požádán, aby kázal na jejím pohřbu. Dívčina matka mu řekla, že Hattie si šetřila peníze, aby mohla pomoci postavit větší budovu církve. Její úspory obsahovaly mince v hodnotě padesáti sedmi centů. Conwell je vyměnil za padesát sedm pencí, které vystavil „k prodeji“. Z výtěžku mohl časem koupit vedlejší dům jako prostory pro sborovou službu dětem. Díky inspiraci dívčiným příběhem přicházely další peníze, a jejích padesát sedm centů se nakonec proměnilo v budovy sboru Temple Baptist Church, univerzity Temple University a nemocnice Good Samaritan Hospital.
Možná ti připadá, že tvoje dary, čas, nadání a úsilí jsou příliš malé na to, aby mohly přinést změnu. Pokud je ale plně dáš Bohu a poprosíš ho, aby je požehnal, uvidíš, že Bůh je skvělý matematik a umí vše znásobit. Může vzít tvá slova, úsilí a zdroje a rozmnožit je více, než si dokážeš představit. „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“ (Efezským 3:20).