„… Pán je věrný; on vás posílí a ochrání od zlého.“ 2. Tesalonickým 3:3

Většina našich obav se dá shrnout do dvou slov: „Co když?“ Co když vyšetření dopadne špatně? Co když trh prudce klesne? Co když mě opustí manžel? Co když přijdu o práci? Seznam je nekonečný. Bible říká: „… vždyť strach působí muka…“ (1. Janova 4:18). Pokud se soustřeďuješ na své obavy místo na Boží věrnost, umožňuješ satanovi, aby tě trápil.
Nemusíš to ale dovolit! Ježíš nám říká: „Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí!“ (Jan 14:27). Pavel řekl: „…a nedopřejte místa ďáblu“ (Efezským 4:27). Šalomoun napsal: „Všechny dny utištěného jsou zlé, kdežto kdo je dobré mysli, má hody každodenně“ (Přísloví 15:15). Pokud máš obavy z toho, co je před tebou, zastav se a ohlédni se zpět na Boží věrnost: „Věrný je ten, který vás povolal…“ (1. Tesalonickým 5:24). Pokud tě tedy trápí obavy, je zde několik zaslíbení, na která se můžeš postavit. „Požehnán buď Hospodin, který podle svého slova dal odpočinutí Izraeli, svému lidu. Nezapadlo ani jedno ze všech dobrých slov, která mluvil skrze svého služebníka Mojžíše“ (1. Královská 8:56).
Říkáš si, že jsi zklamal Boha a nevíš, zda od něj můžeš očekávat, že ti pomůže? Můžeš, protože: „Jsme-li nevěrní, on zůstává věrný, neboť nemůže zapřít sám sebe“ (2. Timoteovi 2:13). Ještě předtím, než tě Bůh vykoupil a učinil svým dítětem, byl si vědom tvých chyb, nedostatků a selhání. Přesto jeho Slovo říká: „… Pán je věrný; on vás posílí a ochrání od zlého“ (2. Tesalonickým 3:3). Takže slovo pro dnešní den je – neboj se, Bůh je věrný.