„… proměňováni … ve stále větší slávě … mocí Ducha Páně.“ 2. Korintským 3:18

Říká se, že rutina je jako vykopaný hrob. Jakmile do ní zapadneš, je těžké se z ní dostat ven, zvláště pokud je pohodlná. Dokud se ale budeš bránit změnám a budeš trvat na tom, že zůstaneš takový, jaký jsi, nikdy se nestaneš tím, čím tě chce mít Bůh a čím bys mohl být. Jsou dva druhy změny:
1) Změna, kterou musíš provést osobně. Astronaut James Irwin řekl: „Možná si myslíte, že cesta na měsíc byla tím nejvědečtějším projektem, jaký kdy vznikl. Ve skutečnosti nás ale doslova hodili směrem k Měsíci. Každých deset minut jsme museli upravovat kurz, a přistáli jsme jen patnáct metrů uvnitř naplánovaného okruhu osmi set kilometrů.“ Při této misi měla každá, byť sebemenší změna zásadní význam. Přiznejme si, že změny nemáme rádi, takže se jim snažíme vzdorovat nebo je co nejdéle odkládat. Přesto je to nakonec jediná věc, která přináší růst. Bible říká: „Chudoba a hanba stihnou toho, kdo se zanedbává výchovu a ignoruje káznění, kdežto kdo dbá na domluvu, bude vážený“ (Přísloví 13:18, přel. z angl.). Moudří lidé jsou ochotni měnit svůj názor, hlupáci to nikdy nedělají.
2) Změna, kterou může uskutečnit jen Bůh. Jeho záměrem pro tvůj život je rozvinout v tobě kvality Ježíšova charakteru, a toho nelze dosáhnout vlastním úsilím. Proto jeho Slovo říká: „A my všichni, spatřujíce s odhalenou tváří Pánovu slávu jako v zrcadle, jsme proměňováni v týž obraz, od slávy k slávě, jako od Pána Ducha“ (2. Korintským 3:18, ČSP).
Co přináší změnu? Když každodenně čerpáš z Boží moci.