„Bez víry … není možné zalíbit se Bohu.“ Židům 11:6

Někteří skeptici s oblibou říkají: „O jakém ‚bohu‘ to mluvíš? O Thórovi? O Diovi? Nebo nějakém podobném?“ V pozadí té otázky zní: „To byli mýtičtí bohové, ten tvůj je také takový.“
Ateisté mají pravdu, že tito bohové jsou mýtus. Člověk tíhne k modlářství jako můra k plameni. Falešných bohů jsou milióny. Hinduisté jich mají asi tři sta třicet miliónů. Je však pouze jediný Stvořitel, a to je Bůh, který se zjevil Mojžíšovi a dal nám svůj mravní zákon. Bůh, který se vtělil v osobu Ježíše Krista, zemřel a kvůli nám vstal z mrtvých, aby nám zajistil spasení. A s tímto Bohem se budeš muset setkat v soudný den. Možná na soudný den nevěříš. Jenže co když se mýlíš?
Jiným argumentem ateistů je tvrzení, že nemohou dokázat, že Bůh neexistuje, stejně jako my nemůžeme dokázat, že neexistuje lesní víla. Je to pseudointelektuální a povýšenecký způsob, jímž se víra v Boha a víra v lesní vílu staví na stejnou úroveň. Je pravda, že nemůžeme vyvrátit existenci ani jednoho ani druhého. Jenže, jak napsal jeden kazatel: „Víra v lesní vílu je bezvýznamná, kdežto víra v Boha a poslušnost vůči němu má věčné důsledky.“ Neodvolatelné důsledky!
Bible říká: „Všichni přece staneme před soudnou stolicí Boží. Neboť je psáno: ‚Jako že jsem živ, praví Hospodin, skloní se přede mnou každé koleno a každý jazyk vyzná, že jsem Bůh.‘ Každý z nás tedy sám za sebe vydá počet Bohu“ (Římanům 14:10-12). Přijmi dnes Ježíše jako svého Spasitele a setkáš se s Bohem v pokoji.