„Hledali ho s veškerou horlivostí, a Hospodin se jim dal najít a dopřál jim odpočinutí ze všech stran.“    2. Paralipomenon 15:15, B21

Dlouhé hladovění může mít vážný dopad na tvé zdraví. Ztratíš schopnost jasně přemýšlet. Vidění se rozostří. Tvá síla se vytratí a přestaneš být produktivní. Když budeš dlouhodobě bez potravy, je možné, že skončíš v nemocnici, kde tě budou uměle vyživovat žaludeční sondou. A víš co? Totéž platí i pro duchovní život. Ježíš řekl: „Ne jenom chlebem bude člověk živ, ale každým slovem, které vychází z Božích úst“ (Matouš 4:4). Když to víš, jak to, že netrávíš čas čtením Bible? Víme, že je to nezbytné pro naše duchovní, duševní i emoční zdraví. A přesto to neděláme, nebo to děláme jen nepravidelně. Proč? Mezi různé důvody patří, že:
1) Nemáme motivaci. Nezažili jsme tu radost z osobního objevování velkých pravd Božího slova. Zpohodlněli jsme a zvykli jsme si na duchovní potravu, kterou nás krmí jiní lidé. Jestli to ale myslíš se studiem Bible pro sebe skutečně vážně, už nikdy se nespokojíš s informací z druhé ruky.
2) Nevíme jak na to. Slyšíš skvělé kázání a říkáš si: „Jak to že jsem to tam neviděl?“ Protože většina kazatelů tráví studiem Písma hodiny, kdežto ty ne!
3) Jsme líní. Studium Bible si žádá sebekázeň. Stojí to čas, úsilí, soustředění a vytrvalost. Většina velkých pravd neleží na povrchu, musíme se k nim prokopat hlouběji. Ve Starém zákoně je o Izraeli psáno: „Hledali ho s veškerou horlivostí, a Hospodin se jim dal najít a dopřál jim odpočinutí ze všech stran“ (1. Paralipomenon 15:15, B21). A tobě se dá Bůh najít také.