„… a jméno Pána Ježíše bylo ve velké úctě.“ Skutky 19:17

V Bibli čteme: „Bůh konal skrze Pavla neobvyklé mocné činy. Lidé dokonce odnášeli k nemocným šátky a zástěry, kterých se dotkl, a zlí duchové je opouštěli. Také někteří židovští zaříkávači, kteří cestovali od města k městu, pokusili se užívat ke svému zaklínání jména Pána Ježíše. Nad těmi, kteří byli posedlí zlými duchy, říkali: ‚Zaklínáme vás Ježíšem, kterého káže Pavel.‘ Tak to dělalo sedm synů Skévy, prý židovského velekněze. Ale zlý duch jim řekl: ‚Ježíše znám a o Pavlovi vím. Ale kdo jste vy?‘ Tu člověk, v kterém byl ten zlý duch, se na ně vrhl, všechny je přemohl a tak je zřídil, že z toho domu utekli nazí a plní ran. To se rozhlásilo … a jméno Pána Ježíše bylo ve velké úctě“ (Skutky 19:11-17).
Tento příběh by měl sloužit jako varování těm, kdo si říkají: „Když to dokáže on, mohu to dělat také!“ To není pravda. Pokud tě k tomu Bůh nepovolá a nevyzbrojí, je pravděpodobné, že si nabiješ nos! Bůh tě nezmocní k tomu, aby sis dělal vlastní věci, zmocní tě k vykonání svého díla. Jméno Ježíš ve skutečnosti můžeš účinně používat jen tehdy, když:
1) Uznáváš Ježíše jako svého Pána a Spasitele.
2) Máš s ním důvěrný vztah.
3) Stojíš na jeho Slově a uplatňuješ jeho principy v každodenním životě.
Jestli to pro tebe platí, pak pokaždé, když jméno Ježíš použiješ, jsi chráněný a podepřený autoritou, která v jeho jménu je.