„Bude-li, synu, tvé srdce moudré, mé srdce zajásá, to mi věř.“ Přísloví 23:15, B21

Pokud se ti podaří získat jmění, ale nepodaří se ti naučit děti, jak žít „správně“, tvůj úspěch bude prázdný a budeš žít s pocitem lítosti. Průměrné dítě dnes stráví šest až sedm hodin denně na internetu, sledováním televize nebo chatováním se svými vrstevníky. A každá minuta takto stráveného času utváří jeho hodnotový systém a formuje osobnost, kterou se stane. Takže tu pro své děti buď. Pokud musíš něco obětovat po materiální stránce, abys je rozvinul v duchovní oblasti, věř, že je to investice, které nebudeš litovat.
Dorothy Lawe Nolteová napsala slova, která by si měl vzít k srdci každý rodič: „Pokud tvé dítě žije v kritickém prostředí, naučí se odsuzovat. Když prostředí, v němž žije, je nepřátelské, naučí se bojovat. Jestli žije v posměchu, stane se plachým. Pokud ho budeš hanět, naučí se žít v pocitu viny. Když však dítě žije v toleranci, naučí se trpělivosti. Pokud žije s povzbuzením, naučí se sebedůvěře. Jestli je chváleno, naučí se oceňovat druhé. Když bude žít ve spravedlivém prostředí, naučí se spravedlnosti. Pokud bude žít v bezpečí, naučí se důvěře. Pokud bude žít v ujištění, naučí se mít rádo samo sebe. Když dítě bude žít v přijetí a přátelství, naučí se hledat lásku ve světě.“
Šalomoun, který byl také otcem, to shrnul slovy: „Bude-li, synu, tvé srdce moudré, mé srdce zajásá, to mi věř“ (Přísloví 23:15, B21).