„… ať už děláte cokoli, všechno to dělejte k Boží slávě.“ 1. Korintským 10:31, B21

V roce 1643 zrušil anglický parlament episkopální systém řízení anglikánské církve. Kvůli transformaci církve bylo do Westminsterského opatství svoláno shromáždění sto dvaceti jedna duchovních a třiceti laiků. Tento kongres trval šest let a dokumenty, které z něho povstaly, jsou jedny z nejslavnějších v dějinách církve.
První otázka uvedená ve Westminsterském kratším katechismu zní: „Jaký je nejvyšší cíl a smysl člověka?“ Odpověď: „Oslavovat Boha a navěky v něm nalézat potěšení.“ Důsledky plynoucí z této otázky a odpovědi jsou ve své jednoduchosti velmi hluboké. Pokud jsi moudrý, uděláš z nich v nadcházejícím roce cíl svého života. Oslavuj Boha. Poslouchej Boha. Raduj se z Boha. Když víš, že tvůj život Boha oslavuje, pak si jeho přítomnosti užíváš. Pokud ale víš, že ho tvůj život neoslavuje, máš tendenci se mu vyhýbat. A to je špatně, protože jestli nebudeš mít v životě Boží přítomnost, jaké jsou tvé šance na skutečný úspěch? Rozhodně ne dobré!
Když se ohlédneš zpět na uplynulý rok, vidíš věci, kterých lituješ, protože jsi v nich neoslavil Boha? Jestli ano, Pán ti v novém roce dává novou příležitost dělat věci jinak. Pokud si dáváš novoroční předsevzetí, opři každé z nich o tento verš: „… ať už děláte cokoli, všechno to dělejte k Boží slávě“ (1. Korintským 10:31, B21). Když se budeš řídit tímto pravidlem, zůstaneš na správné cestě a budeš mít pokoj a radost, protože budeš vědět, že svým životem děláš radost Bohu. Ať už se objeví jakékoli okolnosti, budeš jim čelit s pokojem a důvěrou, protože budeš vědět, že Bůh je s tebou.