„Vstaň a jez, máš před sebou dlouhou cestu!“ 1. Královská 19:7

Starej se o své fyzické potřeby. Elijáš byl vyčerpaný, natáhl se pod stromem a usnul. „Tu se ho dotkl anděl a řekl mu: ‚Vstaň a jez!‘ Vzhlédl, a hle, v hlavách podpopelný chléb, pečený na žhavých kamenech, a láhev vody. Pojedl, napil se a opět ulehl“ (1. Královská 19:5-6). Potom k němu přišel anděl podruhé a řekl: „Vstaň a jez, máš před sebou dlouhou cestu!“ (1. Královská 19:7). Takže jedl a pil a posílil se.
Můžeš se do vyčerpání nasadit pro dobrou věc a modlit se, až zmodráš, ale dokud se nenaučíš moudrým návykům ohledně fyzických potřeb svého těla, nebude to nic platné. Božím prvotním lékem na Elijášovu depresi byla změna stravy a správný odpočinek. Dobrý spánek nebo dovolená s tebou udělají zázrak. Buď trochu chytrý. Když jsi fyzicky a psychicky vyčerpaný, jsi zranitelný. Všimni si, že Bůh Elijášovi nevyčinil slovy: „Zbabělče! Co děláš tady v poušti?“ Ne, on ho fyzicky posílil. A to byl výchozí bod.
Pokud jsi v depresi, prvním krokem k uzdravení může být dostání se znovu do fyzické formy. Starej se o své zdraví. Možná budeš muset změnit způsob stravování, více spát nebo začít cvičit. Fyzické zdraví má zásadní vliv na tvou náladu. Ano, Bůh může vyslyšet tvou modlitbu za uzdravení, očekává ale, že použiješ svou víru a moudrost!