„Měli bychom … vážněji dbát těch věcí … které jsme slyšeli, abychom je nenechali jen tak proklouznout.“    Židům 2:1, přel. z angl.

Nejvyšší prioritou by pro tebe vždy měl být vztah s Bohem a plnění Boží vůle pro tvůj život. Nenech si tuto prioritu „proklouznout“.
Ve Starém zákoně k tomu najdeme varovnou ilustraci. Jednomu vojákovi nařídili hlídat důležitého vězně. Řekli mu: „Tohoto muže hlídej; ztratí-li se, dáš svůj život za jeho život nebo zaplatíš talent stříbra“ (1. Královská 20:39). On ale i přes takové varování nechal vězně uprchnout. Jak a proč se to stalo? Kvůli nedbalosti a zaneprázdněnosti. „Ač tvůj služebník dělal to i ono, zajatec zmizel. Izraelský král mu řekl: ‚Vynesl jsi rozsudek sám nad sebou‘“ (1. Královská 20:40).
Uchovávat si správné duchovní priority je tvou odpovědností, ne někoho jiného. Pokud to zanedbáš, zaplatíš vysokou cenu. Možná namítneš, že se přece každé ráno modlíš. To je dobře, věnuješ ale také čas tomu, abys Bohu naslouchal a nechal se jím nasměrovat, než se vrhneš do svého dne? Někteří jsme si ze své Bible i mysli vymazali místa, která nám přikazují „čekat na Boha“. Ve tvém životě právě nyní probíhá určitý proces. Možná si to plně neuvědomuješ, bez něj ale nikdy nebudeš schopen zvládnout to, co pro tebe Bůh zamýšlí. Bible říká o Ježíšovi: „On však odcházíval na pustá místa a tam se modlil“ (Lukáš 5:16). Trávení času s Bohem je cena, kterou platíš za to, abys mohl slyšet, co ti chce říct, a mohl konat jeho vůli. Duchovně řečeno – k žádnému místu, na které stojí za to jít, nevede zkratka.