„Kdo se žene za ziskem, rozvrací svůj dům…“ Přísloví 15:27

J. Paul Getty byl považován za nejbohatšího člověka na světě. Hodnota jeho majetku převyšovala čtyři miliardy dolarů. V článku v listu Los Angeles Times řekl:
„Nikdy jsem neměl sklony k závisti, s výjimkou závisti, kterou cítím vůči lidem, kteří jsou schopni si založit funkční a trvale šťastné manželství. Toto umění jsem nikdy nezvládl. Zažil jsem pět manželství a pět rozvodů. Stručně řečeno, pět neúspěchů.“ A dále Getty pokračoval vzpomínkami na vztahy se svými pěti syny, které označil slovem „bolestné“. Mnoho z jeho bolesti se dědilo dále spolu s jeho penězi. Jeho nejmilovanější dítě Timothy, křehký chlapec, kterého zplodil v třiapadesáti letech, zemřel v roce 1958 jako dvanáctiletý na komplikace po chirurgickém zákroku. Život poznamenaný nemocemi z většiny prožil bez otce, který byl věčně na služebních cestách. I jiní členové Gettyho rodiny trpěli tragickými okolnostmi. Jeho vnuk J. Paul Getty III. byl unesen a bylo za něj požadováno výkupné ve výši dva milióny devět set tisíc dolarů. Když Getty odmítl zaplatit, věznili chlapce pět měsíců a nakonec mu uřízli pravé ucho. Nejstarší Gettyho syn za podivných okolností zřejmě spáchal sebevraždu. O dalším synu Gordonovi Paulu Gettym se říká, že jeho život byl existencí plnou muk. Otec jej ve svých dopisech zesměšňoval a měl ho ze všech svých synů nejméně rád. Podobné trápení pronásledovalo i další příslušníky této nešťastné rodiny.
Když na první místo postavíš peníze a rodinu dáš až na místo druhé, nebude z toho nic než bohatý neúspěch. Jestliže jsi tedy obětoval rodinu ve prospěch kariéry, začni dělat změny! Neohlížej se zpět, byl jsi bohatý, ale bylo to politováníhodné, protože jsi žil pro nesprávné cíle.