„… já jsem vyvolil vás a ustanovil jsem vás, abyste šli a nesli ovoce a vaše ovoce aby zůstalo…“    Jan 15:16

Když Ježíš řekl: „… já jsem vyvolil vás a ustanovil jsem vás, abyste šli a nesli ovoce a vaše ovoce aby zůstalo…“ (Jan 15:16), měl na mysli, že bys měl trávit život usilováním o to, co má trvalý význam a věčnou hodnotu! Co myslel tím ovocem? „Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání.“ (Galatským 5:22-23).
Těchto devět vlastností popisuje jediný život, který stojí za to žít. Naštěstí nejsme odkázáni k tomu, abychom toto ovoce produkovali vlastním úsilím. To by bylo, jako snažit se zvednout žebřík, na kterém stojíš. Ježíš řekl: „Já jsem pravý vinný kmen a můj Otec je vinař. Každou mou ratolest, která nenese ovoce, odřezává, a každou, která nese ovoce, čistí, aby nesla hojnější ovoce. … Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ani vy, nezůstanete-li ve mně. Já jsem vinný kmen, vy jste ratolesti. Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce; neboť beze mne nemůžete činit nic“ (Jan 15:1-5).
Ke komu tady Ježíš mluví? K věřícím: „Každou mou ratolest…“ Kdo je vinař? „… můj Otec je vinař.“ Jaký je jeho cíl? „… aby nesla hojnější ovoce.“ Co je tajemství hojnosti? Neustálý důvěrný kontakt s Ježíšem: „Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce…“ (Jan 15:5). Jestli chceš nést hojné ovoce, přibliž se k Pánu.