„A pokoj Boží … bude střežit vaše srdce i mysl…“ Filipským 4:7

Matka Tereza prý řekla: „Vím, že Bůh mi nedá nic, co bych nezvládla. Jen bych si přála, aby mi tolik nevěřil!“ Vystihuje to tvé dnešní pocity? Máš mnoho práce a nevíš kam dřív? Nech svou mysl prosáknout těmito slovy: „Bůh naděje nechť vás naplní veškerou radostí a pokojem ve víře, aby se rozhojnila vaše naděje mocí Ducha svatého“ (Římanům 15:13).
Způsob, jak zachovat pokoj i v kritické situaci, je zůstat naplněn mocí Ducha svatého. Jak to udělat? Potřebuješ rozvíjet duchovní hlad a nechat se naplňovat Bohem. On ti může dát pokoj, i když jsi uprostřed stresu.
Pokud toho tedy dnes máš nad hlavu, modli se takto: „Otče, řekl jsi, že žádná zbraň vytvořená proti mně neobstojí (viz Izajáš 54:17). Nemohu nepříteli zabránit, aby proti mně zbrojil, vím ale, že ty mu zabráníš, aby nade mnou zvítězil. Řekl jsi, že když budu prosit o cokoli podle tvé vůle, vyslyšíš mě (viz 1. Janova 5:14-15). Řekl jsi také, že když budu chodit v poslušnosti, požehnáš mi, ať budu vycházet, uléhat nebo vstávat (viz 5. Mojžíšova 28:6, Žalm 1:1-2, 3:6). Řekl jsi, abych ti svěřoval všechny své problémy, že se o mě postaráš (viz 1. Petrova 5:7). Takže jsem tu! Stojím na tvých zaslíbeních. Ty jsi mi je dal! Já jim věřím! Naplní se! Amen.“