„Bůh sám totiž ve vás působí, abyste nejen chtěli, ale i dělali, co se mu líbí!“        Filipským 2:13, B21

Hnací silou tvého auta je motor, který se aktivuje, když nastartuješ. Teprve potom se dá auto do pohybu a ty můžeš jet, kam potřebuješ.
Při úsilí o naplnění Duchem svatým hrozí nebezpečí, že si ho zredukuješ na „zážitek“, místo abys ho „uvedl do pohybu“ a začal dělat velké věci pro Boha. Když byl v Novém zákoně někdo naplněn Duchem svatým, vždycky se začalo něco dít! Lidé se obraceli ke Kristu. Docházelo k uzdravením. Při jedné příležitosti hořely na náměstí okultní knihy (viz Skutky 19:19). Lidé neoslavovali Pána jen v modlitebnách, ale vyšli s tím do ulic! První obraz Boha, který nám přináší Písmo, je Bůh jako Stvořitel. Stvořil nás ke svému obrazu, vdechl do nás život a pak nám řekl: „Jděte a buďte produktivní“ (viz 1. Mojžíšova 1:28).
Jestli se modlíš, aby přišel někdo, kdo má odpovědi na všechny otázky, a změnil tvůj život, tak věz, že se to nestane. Nejsi bezmocným přihlížejícím. To, co Bůh vložil do tvého nitra, změní situaci kolem tebe – tedy za předpokladu, že to uvedeš do pohybu! To, co je v tobě, je větší než problémy, jimiž procházíš, situace, v níž se nacházíš, nebo překážky, které se ti stavějí do cesty. Když všechno kolem tebe říká „ne“, ale cosi v tobě říká „ano“, pak je to Bůh, který „v tobě působí, abys nejen chtěl, ale i dělal, co se mu líbí“ (viz Filipským 2:13). Toto „chtění“ je tvá část úkolu, schopnost to „dělat“ je částí Boží. Když obě tyto části sesynchronizuješ, tvůj život se změní.