„Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život.“ Jan 6:63

Bůh k tobě bude mluvit prostřednictvím svého Slova. Ježíš řekl: „Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život“ (Jan 6:63). Neřekl ale, že si máš z Bible vybírat jen verše, které se ti líbí.
Pokud chceš růst ve víře, musíš každý den trávit čas čtením Bible. Nemůžeš se svévolně rozhodnout, že jeden verš se tě týká, zatímco jiný ne. „Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl náležitě připraven ke každému dobrému činu“ (2. Timoteovi 3:16-17). Jestli chceš, aby tvůj podnikatelský projekt vydělával, musíš důkladně znát svůj obor, jinak neuspěješ. Abys uspěl v křesťanském životě, potřebuješ se rozhodnout znát svou Bibli. Je to určitá analogie spermie a vajíčka. Ani mužská spermie, ani ženské vajíčko nejsou schopny reprodukce. Teprve když se spermie dostane do vajíčka a je jím obklopena, dojde k početí, které vede k životu a narození.
A stejné je to i s tvým duchovním růstem. Když se spojí Boží slovo a vnímavé srdce, něco se stane! Není nic, co by mohlo nahradit dlouhodobé působení Božího slova. Bez toho neuslyšíš, co ti Bůh říká, a stále budeš závislý na výkladu někoho jiného. Umíš si představit komunikaci se svým manželem nebo manželkou postavenou na takovém základě? Jak dlouho myslíš, že by váš vztah vydržel? Stejný princip platí i pro tvůj vztah s Bohem. Dovol dnes Bohu, aby k tobě osobně promlouval prostřednictvím svého Slova.