„… ale jako slovo Boží, jímž skutečně jest. Vždyť také projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte.“    1. Tesalonickým 2:13

Když čteš Boží slovo, věříš mu a jednáš podle něho, je to, jako by v tobě rostla semínka. V těch semínkách je život! Nemusíš rozumět přírodním procesům, jak semínka rostou, stačí je zalévat, starat se o ně a chránit je.
Stejné je to i s Písmem. Pavel napsal: „… že jste od nás přijali slovo Boží zvěsti ne jako slovo lidské, ale jako slovo Boží, jímž skutečně jest. Vždyť také projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte“ (1. Tesalonickým 2:13). Všimni si výrazu „projevuje svou sílu“. Boží slovo je soběstačné, nepotřebuje, aby ho potvrzovali ostatní. Když Ježíš šel po vodě směrem ke svým učedníkům, Petr řekl: „Pane, jsi-li to ty, poruč mi, ať přijdu k tobě po vodách!“ (Matouš 14:28). Ježíš mu řekl jediné slovo: „Pojď!“ (Matouš 14:29) a Petr začal jít po vodě. Ostatní učedníci pravděpodobně nevěřili, že by to Petr zvládl. To proto, že nepochopili, s kým to Petr mluví. „Když ho (Ježíše) uviděli kráčet po moři, vykřikli v domnění, že je to přízrak…“ (Marek 6:49).
Z toho plyne poučení pro nás všechny. Když k tobě Bůh mluví pomocí svého Slova, nečekej, že to všichni pochopí, budou s tebou souhlasit a podpoří tě. To je jen lidské – chceme, aby určití lidé viděli to, co vidíme my, a věřili tomu, čemu věříme my. V těch verších Písma nás však Bůh připravuje na odmítnutí ze strany těch, kteří nerozumějí tomu, co nám Bůh řekl. Když si nedáš pozor, lidské názory tě mohou svést k pochybám o tom, co Bůh řekl. Někdy Bůh své Slovo potvrdí prostřednictvím druhých, a někdy ne. Ale pokud se jeho Slovem sytíš a věříš mu, „projeví svou sílu“.