„… oblečte se v Pána Ježíše Krista…“ Římanům 13:14

Protože první dojem je důležitý, jsme povzbuzováni, abychom se oblékli k/do úspěchu. A to je dobrá věc. Jako vykoupené Boží dítě bys ses ale neměl v první řadě starat o to, jak vypadáš před ostatními lidmi, ale před Bohem. Stejně jako zrcadlo odráží tvůj fyzický vzhled, aby ses mohl upravit, Bible ti ukazuje tvůj duchovní stav a říká ti, co s ním máš udělat.
Jakub napsal: „Vždyť kdo slovo jen slyší a nejedná podle něho, ten se podobá muži, který v zrcadle pozoruje svůj vzhled; podívá se na sebe, odejde a hned zapomene, jak vypadá. Kdo se však zahledí do dokonalého zákona svobody a vytrvá, takže není zapomnětlivý posluchač, nýbrž také jedná, ten bude blahoslavený pro své skutky“ (Jakub 1:23-25). Musíš každý den trávit čas v Písmu, jinak budeš chodit „duchovně otrhaný“. Pavel napsal: „… nýbrž oblečte se v Pána Ježíše Krista a nevyhovujte svým sklonům, abyste nepropadali vášním“ (Římanům 13:14). Jak poznamenal Chuck Swindol: „Nejhorším nepřítelem změny je zarputilá, samolibá, hříšná přirozenost v tobě. Podobá se rozmazlenému dítěti, jemuž po léta podstrojovali a plnili mu každé přání. Nevzdá se bez prudkého záchvatu vzteku… Tělesnost umírá pomalu, hořkou a krvavou smrtí – kope kolem sebe a bojuje až do konce.“
Trvalá změna se odehrává při nižších otáčkách, ne v plné rychlosti. Takže počítej s občasnými neúspěchy a nenech se jimi vykolejit. Když budeš mít chuť hodit ručník do ringu, padni na kolena a požádej Boha, aby ti pomohl vrátit se zpět na cestu. On ti pomůže.