„… vyvolil z nich dvanáct, které také nazval apoštoly: … Šimona zvaného Zélóta…“    Lukáš 6:13-15

Když se v roce 1968 na univerzitním fotbalovém šampionátu střetly týmy Ohio State Buckeyes ze Státní univerzity v Ohiu a Michigan Wolverines z Michiganské univerzity, Ohio své úhlavní rivaly jasně porazilo 50:14. Na tento zápas se bude dlouho vzpomínat kvůli tomu, co se stalo pár minut před koncem. Buckeyes s přesvědčivým náskokem 44:14 hrdinně tlačili na vítězství v posledním touchdownu. Legendární Woody Hayes se místo obvyklé jednobodové konverze neúspěšně snažil o dvoubodovou. Po zápase se ho novináři ptali, proč chtěl uhrát dva body, když už bylo vyhráno, a Hayes odpověděl: „Protože tři jsem uhrát nemohl!“
Dej ze sebe všechno, a výsledkem bude vítězství, nikoli porážka, uspokojení, nikoli lítost. Základem každého hodnotného úspěchu je nadšení. Pavel napsal: „Je správné horlit, ale pro dobrou věc a vždycky…“ (Galatským 4:18). Mezi učedníky byl známý svým nadšením zejména jeden – Šimon „Horlivec“ („Zélóta“). Před svým obrácením patřil k militantní nacionalistické straně usilující o osvobození Židů od Říma. Díky milosti se ze Šimona, politického horlivce, stal duchovní horlivec, jehož vášeň se přesměrovala na Kristovo evangelium a jeho království.
Slovo entusiasmus (nadšení) pochází z řeckých slov „en“ a „Theos“, což znamená „Bůh uvnitř“. Křesťanské nadšení je Bohem inspirovaná vášeň poháněná Boží slávou, řízená Božím slovem, zasvěcená Božímu Synu a vycházející z Božího Ducha. Jediná správná cesta, jak prokázat lásku ke Kristu a sloužit mu, je dát do toho všechno. Usiluj o to, abys byl stejně jako Šimon známý jako „Horlivec“.