„… on vám dá jiného Přímluvce, aby byl s vámi na věky…“ Jan 14:16

Pamatuješ si vůbec ještě na večeře bez mobilů, hlasových schránek, textových zpráv a přetížení mozku? Přátelé a rodina si užívali vzájemnou společnost, nerušeni technologiemi. Jsme generace, která ztrácí umění komunikace a intimity a to má vliv i na čas, který trávíme o samotě s Bohem.
Ačkoli Ježíš předběhl dobu moderních technologií, byl neustále velmi žádaný. Zástupy lidí ho vyhledávaly v každou denní i noční hodinu. Písmo nám ale říká: „Časně ráno, ještě za tmy, … odešel na pusté místo a tam se modlil“ (Marek 1:35). Ježíš si udělal čas, aby byl sám se svým Otcem. Odstranit ruch a hluk života, ztišit se a naslouchat vyžaduje duchovní kázeň. Pokud to však budeš praktikovat, objevíš důvěrný vztah a společenství s Bohem, které uspokojí tvé srdce. Věnuj několik minut na přečtení Janových kapitol 14-16 a nech svého ducha vstřebávat Ježíšovo poselství. Všimni si, že chce, aby jeho učedníci měli pokoj, a utěšuje je ujištěním, že nikdy nezůstanou sami. O tato požehnání se chce podělit i s tebou. Jak tedy můžeš najít tento pokoj a útěchu? Odpovědí je: Je to vnitřní záležitost, protože Duch svatý žije v tobě.
Ježíš řekl svým učedníkům: „… a já požádám Otce a on vám dá jiného Přímluvce, aby byl s vámi na věky…“ (Jan 14:16). Možná nejlépe střeženým tajemstvím křesťanství je, že Duch svatý přebývá v každém věřícím a je k dispozici, aby nám poskytl vše, co potřebujeme k řešení životních obtíží. Utěšitel byl zaslíben Synem, poslán Otcem, a dnes je náš díky víře. Přijmi ho, důvěřuj jeho moci, zakoušej jeho pokoj a následuj jeho neochvějné vedení.