„Od své mladosti … jsem neviděl, že by byl opuštěn spravedlivý…“ Žalm 37:25

Pokud se obáváš, jestli vyjdeš s penězi, přečti si toto: „Hospodin činí krok muže pevným, našel zalíbení v jeho cestě. I kdyby klesal, nikdy neupadne, neboť Hospodin podpírá jeho ruku. Od své mladosti, a jsem už starý, jsem neviděl, že by byl opuštěn spravedlivý, nebo že by jeho potomci žebrali o chléb“ (Žalm 37:23-25).
Možná se právě nacházíš na kraji útesu, Bůh tě ale nenechá spadnout dolů. A pokud přece spadneš, on tě chytí. „Budete jíst dosyta a budete chválit jméno Hospodina, svého Boha, který s vámi tak podivuhodně jednal“ (Jóel 2:26). Přestaň se snažit všechno vyřešit a začni se spoléhat na Boha. „Doufej v Hospodina, konej dobro, v zemi přebývej a zachovávej věrnost. Hledej blaho v Hospodinu, dá ti vše, oč požádá tvé srdce. Svou cestu svěř Hospodinu, doufej v něho, on sám bude jednat“ (Žalm 37:3-5).
Bůh ti možná nedá vše, co chceš, dá ti ale vše, co potřebuješ. „Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat? Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:31-33). „Na Hospodina slož svoji starost, postará se o tebe a nedopustí, aby se kdy spravedlivý zhroutil“ (Žalm 55:23). Neboj se, Bůh se o tebe postará!