„… poslal mě obvázat rány zkroušených srdcem…“ Izajáš 61:1

V tomto ročním období je snadné podlehnout mýtu, že všichni ostatní si užívají dokonalé Vánoce. Ve skutečnosti jsou kolem nás tisíce lidí, jejichž život nezvratně poznamenaly smrt, rozvod, nemoc nebo finanční problémy.
Tammy Hansonová Maltbyová napsala: „Bylo 20. prosince. U nás doma nic nenaznačovalo, že budou Vánoce. Dříve jsme si většinou stromek obstarávali hned po Díkůvzdání, vzduch zněl vánoční hudbou a domem se linuly lahodné vůně. Náš dům býval střediskem Vánoc. Letos ale ne. Právě se mi po dvaceti letech rozpadlo manželství. Můj rozpočet byl napjatý a duch ještě více. Některé dny jsem stěží dokázala vstát z postele. Všechny čtyři naše děti byly o vánočních prázdninách doma. A pořád jsme neměly žádný stromek. ‚To je fakt depresivní,‘ slyšela jsem jedno z nich reptat a srdce mi pukalo podruhé. ‚Zítra stromek obstarám,‘ slibovala jsem, sama jsem ale vlastním slovům nevěřila. Toho večera jsem zaslechla hlasy v suterénu. U klavíru tam stál ošuntělý umělý stromeček. Koupila jsem ho před lety a používala ho k zavěšení ozdob, které děti vyráběly ve škole a na mém majestátním, zářivém a nazdobeném stromě o patro výš nevypadaly dobře. Děti ho vynesly nahoru, daly na něj svíčky a pověsily své dětské ozdoby. Pořád byl ošuntělý, ale bylo to krásné. Byla jsem dojatá. A přemožená vděčností, že to udělaly spojenými silami, abych byla šťastná.“
Jestli tvé Vánoce nejsou, jaké by měly být, netrap se. Pamatuj, že jednoho dne to vše bude za tebou. Ježíš ti rozumí. On přišel „uzdravit rány zkroušených“ (viz Izajáš 61:1). Obrať se tedy o těchto Vánocích k němu a popros jej, aby obnovil tvůj pokoj a radost.