„… pojďme se z toho radovat a veselit!“ Žalm 118:24, B21

Každý den je darem od Boha. Dnešek je vedle tvého spasení tím nejcennějším darem, který kdy dostaneš. Co děláš, když dostaneš dárek? Poděkuješ dárci, rozbalíš ho a užíváš si ho. Rozumíš?
Jeden biblický učitel napsal: „Snažím se soustředit na každý okamžik života a užít si ho. Byla to pro mě ale dlouhá a těžká cesta. Jsem zvyklý plánovat, a pokud si nedám pozor, zjišťuji, že něco dělám, a přitom již plánuji něco dalšího. To mě samozřejmě okrádá o přítomný okamžik. Soustředění je sice dobrá věc, snadno se mi ale může stát, že se na práci soustředím natolik, že si nevychutnám kouzlo okamžiku. Například když naše děti byly malé, obvykle jsem pracoval. Bývalo pro mě těžké se aspoň na chvíli zastavit a užít si roztomilé věci, které řekly nebo udělaly. Přišel jsem o mnoho takových okamžiků, a už nikdy se mi nevrátí. Měli bychom oslavovat život a lidi, které nám Bůh postavil do cesty. Ze života se máme radovat, ne se ho bát nebo ho litovat.“
Šalomoun napsal: „Je snad pro člověka něco lepšího než jíst a pít a při svém pachtění se potěšit? Vidím však, že i to pochází z ruky Boží“ (Kazatel 2:24, B21). Všimni si těchto dvou výrazů:
1) „Z ruky Boží“. To znamená, že Boží vůlí je, aby sis užíval každý den.
2) „Se potěšit“. To znamená, že máš každý den hledat nějaký důvod k potěšení.
A můžeš s tím začít ještě dnes!