„Co tedy mám učinit s Ježíšem, zvaným Mesiáš?“ Matouš 27:22

Pokud jde o Ježíše, máš následující tři možnosti:
1) Odmítnout ho. To je to, co udělali farizeové. „Pilát jim řekl: ‚Co tedy mám učinit s Ježíšem, zvaným Mesiáš?‘ Všichni volali: ‚Ukřižovat!‘“ (Matouš 27:22). Proč? Protože jeho milost a moc odhalila, že oni obojího mají nedostatek. Jeho pravda odkryla jejich omyl. A když se ti nelíbí zpráva, odmítneš i jejího posla.
2) Vyhnout se mu. To udělala Pilátova manželka: „… poslala k němu jeho žena se vzkazem: ‚Nezačínej si nic s tím spravedlivým! Dnes mě kvůli němu pronásledovaly zlé sny‘“ (Matouš 27:19). Proč se tolik lidí vyhýbá Ježíšovi? Protože Ježíš burcuje k reakci v našich srdcích. Vyzývá tě, aby sis vybral, zda budeš žít pro sebe, nebo pro něj. Velekněží řekli: „Svým učením pobuřuje lid…“ (Lukáš 23:5). Měli pravdu. Dříve, než tě Ježíš vysvobodí, tě nejprve vyruší. Někteří z nás si ale nepřejí být vyrušováni.
3) Přijmout ho. Právě to udělal Pavel: „… nežiji už já, ale žije ve mně Kristus. A život, který zde nyní žiji, žiji ve víře v Syna Božího, který si mne zamiloval a vydal sebe samého za mne“ (Galatským 2:20).
Pilát se snažil nad celou záležitostí umýt ruce a vyhnout se rozhodování o Ježíšovi. To ale není možné. Ježíš řekl: „Kdo není se mnou, je proti mně…“ (Matouš 12:30). Takže pokud jsi ještě nepřijal Ježíše jako svého Spasitele, je tu otázka, na niž musíš odpovědět: Co uděláš s Ježíšem?