„Hospodinova ustanovení jsou přímá, jsou pro radost srdci.“ Žalm 19: 9

„Hospodinův zákon je dokonalý, udržuje při životě. Hospodinovo svědectví je pravdivé, nezkušený jím zmoudří. Hospodinova ustanovení jsou přímá, jsou pro radost v srdci. Hospodinovo přikázání je ryzí, dává očím světlo. … nad zlato vzácnější, … sladší než med… Jsou poučením i pro tvého služebníka, když na ně dbá, má odměnu hojnou. Kdo může rozpoznat bludy? Zprosť mě i vin, jež jsou mi skryty. Též před opovážlivci chraň svého služebníka, nedopusť, aby mi vládli. Pak budu bez vady a shledán čistý, prost množství nevěrností. Kéž se ti líbí řeč mých úst i to, o čem rozjímám v srdci, Hospodine, má skálo, vykupiteli můj!“ (Žalm 19:8-15).
Tato modlitba ukazuje, že žalmista považoval rozjímání za naprostou nutnost svého života. A pokud to platilo pro něj v jeho době, o to potřebnější je to dnes pro tebe! Potřebuješ si každý den omývat mysl ve vodách Božího slova, aby tvá slova a myšlenky byly příjemné v jeho očích. Využij čas na začátku dne, o přestávce na kávu, během oběda, při cestě z práce domů i večer před usnutím a přemýšlej o pravdě Božího slova.
Největší změny ve tvém životě nastanou díky procesu rozjímání nad Písmem. Stačí, když necháš Boží slovo prostupovat a pronikat do své mysli a života. Nejlepší čtení Bible, to nejsou momentky, ale dlouhá expozice.