„Jak jsem si tvůj Zákon zamiloval! Každý den o něm přemýšlím.“ Žalm 119:97

Biblické rozjímání se liší od meditace, kterou známe ze společnosti. Meditace, jak ji propagují východní filozofie, ti říká, že máš vyprázdnit svou mysl. To je přesný opak toho, co říká Písmo! Biblické rozjímání znamená naplnit si mysl pravdou, kterou zjevil Bůh.
David byl král. Představ si ty tlaky a problémy, požadavky a rozhodnutí, kterým každý den čelil. Přesto řekl: „Jak jsem si tvůj Zákon zamiloval! Každý den o něm přemýšlím“ (Žalm 119:97). Všiml sis, že ztrácíme spoustu času přízemními činnostmi, jako je telefonování, čekání ve frontě či jízda do práce? Ve velkých městech lidé často stráví hodinu i více cestou do práce a stejně tak cestou domů. To je kolem deseti hodin týdně. Čtyřicet hodin měsíčně. Čtyři sta osmdesát hodin ročně. To je mimořádné množství času! Otázkou je, co během této doby děláš se svou myslí. Jen jedeš s myslí na neutrál? Nebo posloucháš rádio, CD nebo hudbu na chytrém telefonu? Nebo se rozčiluješ kvůli řidičům kolem sebe? Je to skvělá doba, abys zapojil mozek. Výborná příležitost k duchovnímu a duševnímu růstu!
Co dělá cvičení pro tvé tělo, dělá rozjímání pro tvou duši. Bible říká: „… vždyť jak v srdci uvažuje, takový opravdu je“ (Přísloví 23:7, přel. z angl.). Jistá kancelář měla na stěně heslo: „Nejsi to, co si myslíš, že jsi. Ale to, co si myslíš – to jsi!“ Jestli chceš změnit svůj život, změň své myšlenky – rozjímej nad Božím slovem!