„Půjdou spolu dva, jestliže se nedohodli?“ Amos 3:3

Neexistuje žádný dokonalý test, který by uměl předpovědět, jak nakonec schůzka dopadne, je zde ale pět otázek, které by sis měl (měla) vždycky položit:
1) Jaký je můj první dojem z tohoto člověka? S kým se například stýká? Jaké akce má rád? Lže? Krade? Kleje? Bere drogy? Tento druh informací ti může ušetřit nevýslovné trápení v budoucnu.
Abychom ale nesoudili knihu podle obálky, čím dalším se ještě můžeš řídit, dokud druhého opravdu nepoznáš?
2) Jak dobře ho znám? Není rozumnější chodit s někým, koho už nějakou dobu znám, než s někým cizím?
3) Je laskavý k ostatním? Není nic horšího než muž, který se chlubí svými předchozími úlovky, nebo žena, která neustále kritizuje svého bývalého. Svěřil bys takovému člověku svou pověst a své srdce?
4) Sdílíme stejné hodnoty? Bible říká: „Půjdou spolu dva, jestliže se nedohodli?“ (Amos 3:3). Protiklady se mohou přitahovat, pokud ale jde o hodnoty, není to dobré pravidlo. Potřebuješ vědět, že tvůj partner je oddaný křesťan a žije podle svého přesvědčení. Jaká má měřítka, co se týče peněz, morálky a filmů?
5) Mohu mu věřit, že dodrží slovo? Flirtoval v předchozích vztazích, podváděl nebo zůstal věrný? Počítej s tím, že ten, kdo porušuje sliby, ti nevyhnutelně zlomí srdce.
Pokud s někým chodíš, tady máš rozumnou radu: „Poznávej ho (Boha) ve všem, co děláš, on ti ukáže, kterou cestou se dát“ (Přísloví 3:6, přel. z angl.).