„… vrcholem radosti je být s tebou…“ Žalm 16:11

Pokud jsi byl předtím, než jsi poznal Ježíše, nešťastný, snadno si můžeš začít myslet, že církev je jediné místo, kde můžeš najít Boha. To by ale byla chyba! Radost z jeho přítomnosti můžeš prožívat kdekoli: doma, v práci, ve škole, v podnikání, dokonce i v časech trápení a protivenství.
Bratr Lawrence, karmelitánský mnich z francouzského kláštera, napsal velmi populární knihu Praxe provádění přítomnosti Boží. Nesnášel svou každodenní službu v kuchyni. Poté mu Bůh ukázal, že cokoli, co každý den dělá, může dělat pro Boha a s Bohem. Tato pravda mu proměnila život. Jako můžeš vycvičit svou mysl, aby byla produktivnější, svého ducha můžeš vycvičit, aby byl citlivější na Boha. Můžeš se naučit vnímat Boží přítomnost a jeho radost ve všem, co děláš. Pokud věříš, že Bůh je sice stále s tebou, myslíš si ale, že je na tebe pořád naštvaný, moc ti to nepomůže. Jestli však víš, že jsi byl Kristem přijat, uvědomuješ si, že je s tebou v každý čas a navíc má v tobě potěšení. To radikálně promění způsob, jak o Bohu přemýšlíš.
Jsou desítky věcí, které se dotýkají tvého každodenního života jako oblékaní, chození do práce, zařizování, pochůzky, nákupy a podobně, a ty si je můžeš všechny užívat a radovat se v nich, pokud se pro to rozhodneš. Koneckonců jsou to věci, z nichž se skládá život. Radost nevychází jenom ze zábavy, ale také z rozhodnutí být vděčný za každou chvíli, kterou dostáváš jako vzácný a hodnotný Boží dar.