„… abych propustil zdeptané na svobodu…“ Lukáš 4:18

Každých třicet vteřin je nějaké dítě nebo mladý člověk unesen do celosvětového obchodu se sexem. Každoročně je to téměř milión osob! Mnozí z nich jsou nuceni obsloužit za noc třicet nebo čtyřicet „zákazníků“. Umíš si představit, co by vlády světa dělaly, kdyby bylo zajato celé miliónové město a jeho obyvatelé byli každodenně vykořisťováni a zneužíváni? Jestli si myslíš, že je to špatné, měla by ti následující statistika zlomit srdce a srazit tě na kolena. Pouze jedno procento z těch, kdo byli odvlečeni do obchodu se sexem, se dočká vysvobození! Zajímá tě, co se stane se zbývajícími devadesáti devíti procenty? Když zestárnou a ztratí pro své pasáky cenu, když jsou příliš nemocní na to, aby mohli pracovat, nebo když otěhotní, jsou odhozeni jako odpad. Jsou z nich chodící invalidé s jizvami v emocionální i duševní oblasti, kteří s těmito následky bojují po celý zbytek života.
Možná si říkáš, že je to sice smutné a šokující, díky Bohu to ale nejsou tvé děti nebo vnoučata. Ano, díky Bohu! Jako vykoupené Boží dítě máš ale zodpovědnost se o to starat. Ježíš řekl, proč přišel: „… abych přinesl chudým radostnou zvěst; … vyhlásil zajatcům propuštění … propustil zdeptané na svobodu…“ (Lukáš 4:18). To znamená, že místo aby ses problému vyhýbal, musíš být uvědomělým, znepokojeným a aktivním.
Politici začnou jednat pouze v případě, že dostatečné množství lidí pozvedne svůj hlas. Takže promluv! Začni se za to modlit. Podporuj služebníky, kteří se v té věci angažují. Pak budeš moct jednou stanout před Bohem a říct: „Pane, udělal jsem pro to, co jsem mohl!“