„I budou se bát Hospodinova jména na západě a jeho slávy na východu slunce…“ Izajáš 59:19

Když přijdou zkoušky, největší chyby často děláme na začátku, protože se cítíme zaskočeni. Překvapení je jednou z oblíbených ďáblových zbraní. Zde jsou čtyři vítězné strategie, které můžeš použít, když nepřítel zaútočí:
1) Nepropadej panice. Žij podle Písma: „Dost už! Uznejte, že já jsem Bůh“ (Žalm 46:11). Znamená to, že Bůh je přítomen, je si plně vědom tvé situace a má řešení. Jen buď citlivý a odpověz na hlas jeho Ducha v sobě (viz Jan 16:13). Pamatuj, že čas je na tvé straně. Trpělivost je zbraň, která vynese na povrch pravdu a motivy.
2) Analyzuj situaci. Šalomoun řekl: „V den dobrý užívej dobra a v den zlý si uvědom…“ (Kazatel 7:14). Někdy to, co vypadá jako krize, jsou jen nahromaděné informace. Prospěje ti, když si uděláš čas na analýzu.
3) Požádej o radu. „Pro nerozvážné vedení padá lid, kdežto v množství rádců je záchrana“ (Přísloví 11:14). Nevědomost je tvým nepřítelem, zatímco poučení je tvůj přítel. Někde je někdo, kdo ví něco, co potřebuješ vědět. Něco, co ti může pomoct přežít tuto bolestivou životní kapitolu a díky čemuž můžeš dokonce uspět. Sáhni po tom.
4) Očekávej, že Bůh zasáhne. „I budou se bát Hospodinova jména na západě a jeho slávy na východu slunce, neboť se přivalí jako dravá řeka, kterou Hospodinův vítr žene vpřed“ (Izajáš 59:19). Protivenství je často reakcí nepřítele na tvůj pokrok. Raduj se, oči tvého nebeského Otce se dnes upírají na tebe. On má z tebe radost a vším tě vítězně provede.