„Jak jsem si tvůj Zákon zamiloval! Každý den o něm přemýšlím.“ Žalm 119:97

Andrew Murray napsal: „Existuje přímá souvislost mezi mírou úspěchu v životě a časem, který trávíš rozjímáním nad Božím slovem.“ Bůh řekl Jozuovi: „Rozjímej nad ním ve dne v noci, abys mohl bedlivě plnit vše, co je v něm zapsáno. Potom tě bude na tvé cestě provázet zdar…“ (Jozue 1:8). Dnes žijeme ve věku syndromu ADD. Kdysi jsme věřili, že když budeme mít více materiálních věcí, budeme šťastnější. Jenže to nefunguje. Čím více věcí získáme, tím více jich musíme chránit, pojišťovat, udržovat, nervovat se s nimi a držet krok. Ježíš řekl: „… i když člověk má nadbytek, není jeho život zajištěn tím, co má“ (Lukáš 12:15). Jaká je tedy odpověď? „V obrácení a ztišení bude vaše spása, v klidu a důvěře vaše vítězství“ (Izajáš 30:15).
Merrill F. Unger v knize Pathways to Power (Cesty k moci) píše: „Toto svaté rozjímání nad Slovem, jeho přežvykování, jako když zvíře přežvykuje potravu, aby z ní vytěžilo její sladkost a výživnou hodnotu, vyžaduje čas, který špatně zapadá do rychlosti naší moderní doby. Zbožnost většiny křesťanů je dnes stejně uspěchaná jako jejich životy.“
Žalmista David řekl: „Když si tě na lůžku připomínám, o tobě rozjímám za nočních hlídek, že jsi mou pomocí býval, ve stínu křídel tvých plesám. Má duše přilnula k tobě, tvá pravice mě pevně drží“ (Žalm 63:7-9). Zpomal. Najdi si čas na rozjímání nad Božím slovem. Závisí na tom tvé přežití, síla a úspěch.