„Vším způsobem budete obohacováni…“ 2. Korintským 9:11

Jeden kazatel řekl svému sboru: „Dobrá zpráva je, že dnes ráno máme dost peněz na stavbu nové budovy.“ Pak dodal: „Špatná zpráva je, že ty peníze zatím stále jsou ve vašich kapsách!“ Někteří z nás vyrostli v přesvědčení, že prosit Boha o peníze je špatné, protože by to byl projev chamtivosti a sobectví. To může, ale také nemusí být pravda. Když se modlíš: „Pane, požehnej mi finančně, abych mohl pracovat na tvém díle a mohl plnit tvé plány,“ jsi ve správném duchovním souladu s Bohem.
Explozivní růst novozákonní církve byl částečně umožněn tím, že někteří křesťané byli ochotni prodat svůj majetek, aby mohli financovat Boží dílo. Jedním z takových byl Barnabáš: „… měl pole, prodal je, peníze přinesl a položil před apoštoly“ (Skutky 4:37). Nebyl ale zdaleka jediný: „… ti, kteří měli pole nebo domy, prodávali je a peníze, které utržili, skládali apoštolům k nohám“ (Skutky 4:34-35). Mezi těmi, kdo následovali Krista, byly i manželky bohatých a mocných mužů. Ježíš proto potřeboval pokladníka, který se staral o jejich finanční prostředky.
Z biblického hlediska je ohledně peněz nejdůležitější tato zásada: Pokud dáš peníze Bohu, on dá peníze tobě, a pokud budeš mít jeho dílo na prvním místě, on bude žehnat tvému dílu. Ježíš řekl: „Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno. Nedělejte si tedy starost o zítřek…“ (Matouš 6:33-34). Zde je Boží vůle pro tebe: „Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří…“ (2. Korintským 9:11).