„… abychom … vstoupili na cestu nového života.“ Římanům 6:4

Nedovol své minulosti, aby tě okradla o budoucnost. Bůh ti chce letos dát nový začátek. Přiznejme si, že všichni máme vztahy, které není možné uzdravit, a problémy, které nikdy nebudou vyřešeny, jak bychom chtěli. Díky Boží milosti ale můžeme odpustit, zapomenout a jít dál. Nemusíš se v bezesných nocích přehrabovat v minulosti, škrábat si jizvy a oživovat bolestivé vzpomínky. Duchové minulosti se usadí ve tvé hlavě jen tehdy, když jim otevřeš a pustíš je dovnitř. Možná namítneš, že neustále svádíš boje na mnoha frontách. To se ale týká nás všech. Dokonce i velký apoštol Pavel přiznal, že nemá všechno pod kontrolou. Na rozdíl od těch, kteří u druhých odsuzují právě to, s čím sami bojují, Pavel ale přiznal: „Jestliže však to, co dělám, je proti mé vůli, pak souhlasím se zákonem a uznávám, že je dobrý. Pak to vlastně nejsem já, kdo jedná špatně, ale hřích, který je ve mně. … Chtít dobro, to dokážu, ale vykonat už ne. Vždyť nečiním dobro, které chci, nýbrž zlo, které nechci. Jestliže však činím to, co nechci, nedělám to já, ale hřích, který ve mně přebývá“ (Římanům 7:16-20). Díky, Pavle, za nás všechny, kdo jsme se mylně domnívali, že jakmile se staneme křesťany, všechny naše boje skončí! Pavel u toho ale nekončí, v Písmu máme ještě další dva důležité verše:
1) „… abychom – jako Kristus byl vzkříšen z mrtvých slavnou mocí svého Otce – i my vstoupili na cestu nového života“ (Římanům 6:4).
2) „Tak i vy počítejte s tím, že jste mrtvi hříchu, ale živi Bohu v Kristu Ježíši“ (Římanům 6:11).
Jak tedy můžeš vyřešit své staré problémy? Přiznej si je, vzdej se jich a zapomeň na ně! Místo abys bojoval bitvy, které nemůžeš vyhrát, dovol, aby Kristova moc vzkříšení pročistila tvůj život a zpřetrhala pouta mezi tebou a bolestí z minulosti.