„Chce-li se něčím chlubit, ať se chlubí, že … zná mne…“ Jeremjáš 9:23

Bůh řekl: „Toto praví Hospodin: ‚Ať se moudrý nechlubí svou moudrostí, ať se bohatýr nechlubí svou bohatýrskou silou, ať se boháč nechlubí svým bohatstvím. Chce-li se něčím chlubit, ať se chlubí, že je prozíravý a zná mne…‘“ (Jeremjáš 9:22-23).
Pravda je taková, že pokud neznáš Boha, nezáleží na tom, kolik peněz máš na účtu, jaké diplomy ti visí na zdi nebo jakou pozici v práci zastáváš. Dokud nemáš vztah s Bohem, nezačal jsi doopravdy žít! Součástí poznání Boha je poznat pravdu o sobě samém. Když se Petr stal svědkem Kristovy zázračné moci, přiznal: „… jsem člověk hříšný“ (Lukáš 5:8). Když prorok Izajáš spatřil Hospodina sedícího na trůnu, vykřikl: „Běda mi…“ (Izajáš 6:5). Bůh to ale nedělá tak, že by ti řekl pravdu o tobě a pak tě v tom nechal. Ne, jako dobrý lékař ti řekne, že jsi nemocný, abys mohl podstoupit správnou léčbu. A správným způsobem léčby hříchu je spasení skrze Ježíšovu krev.
Boha nikdy nepoznáš, dokud s ním nenavážeš vztah prostřednictvím Ježíše Krista. Pokud jsi jej tedy zatím nepřijal jako svého Spasitele, začni nový rok modlitbou: „Pane, lituji svých hříchů a odvracím se od nich. Vkládám svůj život do tvých rukou a důvěřuji ti jako svému Pánu a Spasiteli. Ve víře přijímám dar věčného života. Prosím, abys mne ode dneška vedl a byl mým průvodcem, a abys mým prostřednictvím naplňoval svou vůli. Modlím se ve jménu Ježíše. Amen.“ Šťastný nový rok!