„… zůstanou-li má slova ve vás…“ Jan 15:7

Podle jednoho zdroje je v Bibli tři tisíce pět set sedmdesát tři zaslíbení. To je téměř deset zaslíbení na každý den v roce. Když víš, která z těchto zaslíbení se na tebe vztahují, a splníš podmínky, které jsou s nimi spojeny, můžeš se začít modlit, aby se Boží slovo ve tvém životě naplnilo (viz Jan 15:7). Budou tvé modlitby vyslyšeny přes noc? Některé ano, některé ne. „… vezměte si za vzor ty, kdo pro víru a trpělivost mají podíl na zaslíbení“ (Židům 6:12). Nejmocnější modlitba, jakou se můžeš modlit, je: „Pane, ve svém Slově jsi zaslíbil, že… A já se dnes za to modlím a věřím, že to uděláš.“
Zde jsou některá biblická zaslíbení, která můžeš ve svých modlitbách využít:
1) Když potřebuješ vedení a směr: „Dám ti prozíravost, ukážu ti cestu, kterou půjdeš, budu ti radit, spočine na tobě mé oko“ (Žalm 32:8).
2) Když potřebuješ vysvobození z nějaké situace, závislosti nebo zlozvyku: „Až mě potom budeš v den soužení volat, já tě ubráním a ty mě budeš oslavovat“ (Žalm 50:15).
3) Když potřebuješ sílu, abys mohl obstát: „Neboj se, vždyť já jsem s tebou, nerozhlížej se úzkostlivě, já jsem tvůj Bůh. Dodám ti odvahu, pomocí ti budu, budu tě podpírat pravicí své spravedlnosti“ (Izajáš 41:10).
4) Když nemáš dostatek peněz na uspokojení svých potřeb: „Můj Bůh vám dá všechno, co potřebujete, podle svého bohatství v slávě v Kristu Ježíši“ (Filipským 4:19).
Pokud budeš každý den rozjímat o Božím slově, pak pokaždé, když se objeví nějaká potřeba, budeš vědět, která zaslíbení si máš v modlitbě nárokovat (viz 2. Petrova 1:4).