„Volej ke mně a odpovím ti.“ Jeremjáš 33:3

Když se začneš modlit modlitby založené na Písmu, dostaneš odpovědi, které potřebuješ. Je to proto, že Bible je Boží slovo, a Bůh své slovo vždycky dodrží. Můžeš své modlitby stavět například na těchto zaslíbeních:
1) Když nedostáváš odpověď: „Volej ke mně a odpovím ti. Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš“ (Jeremjáš 33:3).
2) Když máš starosti a jsi ve stresu: „Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne jako dává svět, já vám dávám. Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí!“ (Jan 14:27).
3) Když potřebuješ duchovní vhled: „Jakmile však přijde on, Duch pravdy, uvede vás do veškeré pravdy, neboť nebude mluvit sám ze sebe, ale bude mluvit, co uslyší. A oznámí vám, co má přijít“ (Jan 16:13).
4) Když potřebuješ energii ke službě: „Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci. A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním“ (Jan 14:12-14).
5) Když potřebuješ Boží požehnání pro své úsilí: „Obdařím je i okolí svého pahorku požehnáním a v pravý čas sešlu vydatný déšť; budou to deště požehnání“ (Ezechiel 34:26).
Jakmile jednou uvidíš výsledky modliteb podle Božích zaslíbení, už se nikdy nebudeš modlit jinak.