„Na mysli nám tane tvé milosrdenství, Bože…“ Žalm 48:10

Doufám, že už ses přesvědčil, že moc, plynoucí z rozjímání o Božím slově, je moc, jejíž působení ve svém životě potřebuješ. Možná jsi ale začátečník a potřebuješ nějaký výchozí bod. Možná si uvědomuješ, že bys měl rozjímáním o Božím slově trávit víc času, nevíš ale, jak to máš dělat. Zde je několik nápadů, jak můžeš začít.
1) Rozjímej o Božích požehnáních. „Dobrořeč, má duše, Hospodinu, celé nitro mé, jeho svatému jménu! Dobrořeč, má duše, Hospodinu, nezapomínej na žádné jeho dobrodiní!“ (Žalm 103:1-2). Rozjímání přináší do srdce vděčnost.
2) Rozjímej o svém vztahu s Bohem. „… přijali jste Ducha synovství, v němž voláme: Abba, Otče! Tak Boží Duch dosvědčuje našemu duchu, že jsme Boží děti“ (Římanům 8:15-16).
3) Rozjímej o Boží lásce k tobě. „… tvé milosrdenství je lepší než život, mé rty tě chválí zpěvem. Proto ti dobrořečím po celý život, v tvém jménu pozvedám dlaně. Má duše se sytí nejtučnější stravou, moje rty plesají, má ústa zpívají chválu. Když si tě na lůžku připomínám, o tobě rozjímám za nočních hlídek, že jsi mou pomocí býval, ve stínu křídel tvých plesám. Má duše přilnula k tobě, tvá pravice mě pevně drží“ (Žalm 63:4-9).
Můžeš rozjímat o zaslíbeních, že tě Bůh ochrání, povede, bude tě vyučovat, napomínat nebo že ti bude žehnat. Jde hlavně o to, abys začal!