„… odejít z těla a být už doma u Pána.“ 2. Korintským 5:8

Ať se tomu snažíme vyhnout sebevíc a jakkoli se zdráháme o tom mluvit, každý z nás musí dát ruku toho, koho miluje, do rukou Boha, který nás miluje nejvíc. Co se však stane, když zemřeš? Co s tebou bude mezi tvým úmrtím a Kristovým návratem? Pavel odpovídá: „Nechceme vás, bratří, nechat v nevědomosti o údělu těch, kdo zesnuli, abyste se nermoutili jako ti, kteří nemají naději“ (1.Tesalonickým 4:13).
Písmo překvapivě mlčí o tom, co se s námi děje v období mezi naším úmrtím a vzkříšením našeho těla. Neposkytuje nám dostatek informací, říká jen tolik, aby probudilo naši zvědavost. Pavel napsal: „Život, to je pro mne Kristus, a smrt je pro mne zisk. Mám-li žít v tomto těle, získám tím možnost další práce. Nevím tedy, co bych vyvolil, táhne mne to na obě strany: Toužím odejít a být s Kristem, což je jistě mnohem lepší…“ (Filipským 1:21-23). Biblista Anthony Hoekema napsal: „Pavel zde říká, že ve chvíli, kdy odejde nebo zemře, bude okamžitě s Kristem.“
Nebe nakonec bude tím největším uzdravením ze všech! Tví milovaní zde na zemi měli třeba velkou bolest, tam ale žádnou nemají. Zde museli bojovat, tam nebojují. Možná se divíš, proč je Bůh vzal domů, oni se ale nediví. Už to chápou. Právě v tuto chvíli jsou v pokoji a v Boží přítomnosti.