„Ve víře chápeme, že Božím slovem byly založeny světy, takže to, na co hledíme, nevzniklo z viditelného.“ Židům 11:3

Když už mluvíme o našich úžasných tělech – co DNA? Každá lidská buňka (je jich až sto biliónů) obsahuje databázi větší než Encyclopedia Britannica! Mohlo to všechno vzniknout náhodou? Anglický fyzik Paul Davies uvádí toto srovnání: „Je to, jako byste odpálili dynamit pod hromadou cihel a očekávali, že po dopadu se z nich poskládá dům. Možná dokážete uvolnit dost energie, aby se cihly zvedly, bez kontrolovaného propojení energie s cihlami je však jen mizivá naděje, že vznikne něco jiného než chaotický nepořádek.“ Je zřejmé, že na stavbu domu je potřeba víc než hromada cihel. Klíčovými složkami jsou inteligence architekta a zručnost stavitele. O to víc to platí pro všechny složitosti lidské bytosti.
Pravděpodobnost, že by se všechny prvky potřebné ke vzniku lidského života náhodou shromáždily na stejném místě na Zemi ve stejnou dobu, je nulová. Ale i kdybychom tuto myšlenku připustili, slepá náhoda by nemohla dát dohromady těch sto biliónů buněk v pořadí potřebném ke vzniku života. Významný vědec Francis Crick nebyl proslulý svou vírou, i on ale řekl: „Vznik života se zdá být téměř zázrakem; muselo být splněno tolik podmínek, aby k němu došlo!“
A co je tím zázrakem? Žalmista řekl: „… v životě mé matky jsi mě utkal. Tobě vzdávám chválu za činy, jež budí bázeň: podivuhodně jsem utvořen…“ (Žalm 139:13-14). To je ten zázrak!