„Nám však to Bůh zjevil skrze Ducha…“ 1. Korintským 2:10

Bible říká: „‚Co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují.‘ Nám však to Bůh zjevil skrze Ducha…“ (1. Korintským 2:9-10). Duch svatý kompenzuje naše smyslová omezení tím, že nám umožňuje chápat věci, které svými pěti smysly nemůžeme vnímat. Můžeš ho považovat za svůj šestý smysl. Tento smysl potřebuješ pěstovat, nechat zrát a vylaďovat. Toho dosáhneš jen tehdy, když budeš trávit čas rozjímáním nad Písmem a ve společenství s Bohem v modlitbě. Dokud nás Duch svatý neprobudí, neuvědomujeme si svou potřebu Boha, nevnímáme všudypřítomný duchovní boj, ani to, co Bůh kolem nás dělá.
Jákob měl jedné noci sen, v němž se mu zjevil Bůh a řekl: „… já jsem s tebou. Budu tě střežit všude, kam půjdeš…“ (1. Mojžíšova 28:15). Když se ráno probudil, řekl: „Jistě je na tomto místě Hospodin, a já jsem to nevěděl! … Není to nic jiného než dům Boží, je to brána nebeská“ (1. Mojžíšova 28:16-17). Jákob usnul, a když se probudil, byl sice na stejném místě, byl z něj ale už jiný člověk. Po tomto probuzení viděl Boha všude, kam se podíval.
Požádej dnes Boha, aby ti otevřel oči. Modli se: „Pane, ukaž mi, co chceš, abych viděl, uč mě, co chceš, abych věděl, veď mě krok za krokem po cestě své dokonalé vůle.“ Na takovou modlitbu Bůh odpoví!