„Za všech okolností se modlete v Duchu…“ Efezským 6:18, B21

Svou duchovní výzbroj si musíš obléct správně, aby všechny její části do sebe zapadaly, jinak hrozí, že tě satan porazí. Jak to tedy udělat?
Pavel nám to vysvětluje: „V každý čas se v Duchu svatém modlete…“ (Efezským 6:18). Ve svém šatníku najdeš vše, co si potřebuješ obléct v přirozené sféře, to, co potřebuješ nosit v duchovní sféře, najdeš v modlitebním šatníku. Pro duchovní boj se můžeš obléknout jedině pomocí modlitby, tak nechoď do boje neoblečený! Pavel napsal: „Místo starostí o tělesné touhy se oblečte do Pána Ježíše Krista“ (Římanům 13:14, B21). To je jeden z nejúčinnějších veršů v Písmu pro vítězství nad pokušením.
Cvičitelé, kteří učí psy poslouchat a vykonávat povely bez ohledu na okolnosti, začínají tím, že před psa hodí kus masa. Nevycvičený po něm okamžitě skočí. Cvičitel však psa nakonec naučí, aby veškerou pozornost věnoval jemu, bez ohledu na to, co se před něj položí. Po dokončení výcviku zvíře nespouští oči ze svého pána, ani když má pokušení přímo pod nosem.
Pro tebe z toho plyne důležité ponaučení: Pokud budeš mít oči upřené na Ježíše, nezáleží na tom, jakou lež nebo pokušení ti satan hodí do cesty. Čas od času možná budeš mít chuť „po tom skočit“, pokud se ale soustředíš na Ježíše a budeš naslouchat pouze jeho hlasu, budeš v tomto boji vítězem.