„… nepřestávám za vás děkovat a stále na vás pamatuji ve svých modlitbách.         Efezským 1:16

Modlitby z Bible jsou mocné. Dávají věcem jiný rozměr. Pavel se například modlil za Efezské, aby jim Bůh dal: „… ducha moudrosti a zjevení, abyste ho poznali a osvíceným vnitřním zrakem viděli, k jaké naději vás povolal, jak bohaté a slavné je vaše dědictví v jeho svatém lidu a jak nesmírně veliký je ve své moci…“ (Efezským 1:17-19). Na základě tohoto vzoru dává JoHannah Reardonová tři rady ohledně modliteb:
1) Zaměř své modlitby na Boha. Tvůrce vesmíru ti dal výsadu, že mu můžeš předkládat své žádosti. Když Bohu říkáš, jak je veliký, naplňuje tě to očekáváním, že se může stát něco velikého, protože mluvíš s tím, který může udělat cokoli.
2) Naplňuj své modlitby chválou a díkůvzdáním. Pavel začíná slovy „nepřestávám za vás děkovat“ (viz Efezským 1:16). Není cílem zaměřovat se na své problémy, jde o to děkovat Bohu a chválit ho, protože on ví, co dělá. Nauč se říkat: „Nevím, Pane, proč mám tento problém, a byl bych rád, kdybys to změnil. Pokud to ale neuděláš, vím, že to v mém životě použiješ k dobrému.“
3) Učiň své modlitby nástrojem změny života. V modlitbách nejčastěji Boha prosíme, aby změnil naše okolnosti. Možná ale chce změnit tebe. To neznamená, že nikdy nezasáhne, on každý den naplňuje potřeby, otevírá dveře a neuvěřitelným způsobem uzdravuje lidi. Pokud ale trávíš roky modlitbami za něco, co se nikdy nestane, může to být znamením, že se nemodlíš správným způsobem. Pavel nalezl radost ve vězeňské kobce. Když ti Bůh otevře oči, najdeš ve své situaci radost i ty.