„Však to budoucnost ukáže! Tvá naděje nebude zmařena.“ Přísloví 23:18

Jsi obklopen lidmi, kteří mají pocit, že jejich posláním je vnést do tvého života „dávku reality“? Neustále omílají, jak se propadá ekonomika, jak neutěšená je situace na trhu práce a jak se hroutí nebe.
Jon Walker napsal: „Vzpomínám si, jak mě učitel angličtiny na střední škole varoval, abych se nehlásil na Cornellovu univerzitu, protože by mě nepřijali, a i kdyby ano, to studium bych nezvládl. Málem jsem se opravdu nepřihlásil. O pár dnů později mi ale jeden bývalý učitel řekl: ,Pokud tě tam vezmou, tak tam jdi. Ty to zvládneš.‘ Jeho slova všechno změnila! Přihlásil jsem se a přijali mne. Svět potřebuje víc optimistů, povzbuzovatelů a inspirátorů, kteří budou promlouvat k srdcím druhých a říkat: ‚Věřím v tebe. Jdi za svou touhou a žij pro svůj cíl. Jestli máš touhu, máš také sílu ji uskutečnit. Usilovně pracuj. Budeš se zdokonalovat a zlepšovat. Ekonomika se propadá, ty však pořád můžeš rozvíjet své podnikání. Situace na trhu práce je neutěšená, ty ale tu správnou práci určitě najdeš. A i kdyby se ti to nepodařilo, povede to k něčemu ještě lepšímu. Učíš se a rosteš!‘ Rozdíl mezi úspěchem a selháním spočívá ve víře, a tu víru nám často vštípí někdo, kdo nás povzbudí.“
Bible říká: „Není-li žádného vidění, lid pustne (nedostatkem víry a cíle)…“ (Přísloví 29:18). Vize (vidění) je touha postupovat kupředu. Bez ní můžeš ustrnout na místě. Nezáleží na tom, co si myslí ostatní, Bůh říká: „Máš budoucnost!“ A když budeš k němu vzhlížet, dá ti sílu jít vpřed.