„Snaž se získat moudrost, za všechno své jmění získej rozumnost.“ Přísloví 4:7

Stejně jako kterýkoliv dobrý rodič, Bůh chce, aby jeho děti měly úspěch. Abys mohl v životě uspět, musíš si pravidelně klást některé otázky:
1) Jsem odhodlaný k osobnímu růstu? „Počátek moudrosti je: Snaž se získat moudrost, za všechno své jmění získej rozumnost“ (Přísloví 4:7). Nepřestávej číst, nepřestávej se učit a nepřestávej klást otázky. Čínské přísloví říká: „Ten, kdo se ptá, vypadá pět minut jako hlupák; ten, kdo se neptá, zůstává hlupákem navždy.“ Někteří z nás jsou jako jedna malá dívka: když se naučila násobilku dvanácti, myslela si, že už se nemá v matematice co učit. Dědeček se jí se šibalským mrknutím zeptal: „Kolik je třináct krát třináct?“ Ona se mu vysmála: „Dědečku, nebuď hloupý, nic takového neexistuje!“ Tvůj hlad po moudrosti a poznání určuje tvou budoucnost. Abys mohl stále dávat, musíš stále přijímat.
2) Dělám rád to, co dělám? Nikdy nenaplníš své poslání, jestli budeš pohrdat tím, co děláš. Nadšení je podstatou skutečného úspěchu a uspokojení; je to jiskra pro tvou rozbušku. Dodává ti energii, když lidé kolem tebe jsou unavení. Pomáhá ti najít odpověď, když ostatní přestali mít tvořivé nápady a posiluje tě, když druzí odpadnou. Dává ti odvahu riskovat, když jiní touží po bezpečí. Když ztratíš nadšení, stanou se dvě věci. Zaprvé přestaneš usilovat o dokonalost. Zadruhé můžeš ohrozit svou integritu, protože jsi v pokušení chodit zkratkami, dělat kompromisy a spokojit se s ně??m men??m, ne? co B?h zam??lel. Jeden vedouc? ?ekl: ?Točím menším, než co Bůh zamýšlel. Jeden vedoucí řekl: „To, co v tobě probouzí nadšení, je klíč ke tvé budoucnosti. To, co miluješ, je často klíčem k tomu, čeho můžeš dosáhnout.“