„Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všecko víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“ Efezským 3:20

Jestliže jsi nádoba velká jako náprstek a stojíš na břehu obrovského oceánu, máš přístup k velkému množství vody, ale mnoho si z ní nenabereš, protože jsi jen jako náprstek. Jestliže jsi jako kbelík, můžeš nabrat víc než do náprstku, ale jakmile je kbelík plný, z oceánu už víc nenabereš. Máš-li velikost sudu, nabereš víc než do kbelíku, ale jakmile bude tvůj sud plný, pořád jsi nabral jen nepatrnou část oceánu.
Jde o to, že Bůh může naplnit tu největší možnou nádobu. Dej mu ze sebe všechno, aby ve tvém životě mohl dokázat, co chce. Nezáleží na tom, nakolik jsi snad úspěšný, pořád jsi nevyužil všeho, co Bůh chce udělat v tobě a skrze tebe.
Pavel to vyjadřuje takto: „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit neskonale víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“ (Efezským 3:20). Když odevzdáš svůj život Kristu, Duch svatý se v tobě zabydlí. To znamená, že pokud byl tvůj život dosud jedním velkým selháním, on to může změnit v úspěch. A pokud byl tvůj život dosud úspěchem, může tě přivést k ještě vyšší úrovni úspěchu. Proto každé ráno začínej modlitbou: „Pane, dávám se ti dnes plně k dispozici, působ skrze mne, aby se děla tvoje vůle.“ Bůh na tuto modlitbu odpoví!